Stroop is er in vele soorten. Suikerbietenstroop, suikerrietstroop, maisstroop en de gezondere versies zoals appel- en perenstroop.
Stroop maken is een oude conserveringsmethode voor appels en peren maar stroop is ook een bijproduct van de suikerindustrie. De naam stroop is eigenlijk een verzamelnaam voor dikke, geconcentreerde zoete vloeistoffen.
Bij bloedarmoede
Zoals gezegd zijn appel- en perenstroop de gezondste en oudste soorten stroop. Appelstroop bevat een aanzienlijke hoeveelheid ijzer en wordt daarom vaak aangeraden aan mensen die bloedarmoede hebben of zich erg vermoeid voelen.
Esdoornstroop (of siroop) is ook een natuurlijke stroop die wordt gemaakt van het sap van de ahorn of esdoorn. Deze stroop zou talloze gezondheidsbevorderende eigenschappen bevatten.
Wanneer te verkrijgen:
Het gehele jaar.
Vitamines en mineralen:
Per 100 g rinse appelstroop | |
Vitamine B1 | 0,03 mg |
Vitamine B2 | 0,10 mg |
Vitamine B6 | 0,20 mg |
Vitamine B6 | 0,05 mg |
Kalium | 1000 mg |
Calcium | 20 mg |
Fosfor | 100 mg |
Ijzer | 14 mg |
Magnesium | 60 mg |