Arachideolie, ook wel pindaolie genoemd, is een plantaardige olie die wordt verkregen door olie uit pinda’s te persen. De pasta die overblijft is de basis voor pindakaas. De olie is helder, lichtgekleurd en ruikt licht naar pinda’s.
Aziatische smaak
Arachideolie kan gebruikt worden om in te bakken of te frituren. De olie kan zeer warm worden zonder te gaan roken. De koudgeperste variant is erg geschikt om in salades of wokgerechten toe te passen voor het verkrijgen van een Aziatische smaak.
Omega 6-vetzuren
Arachideolie past niet binnen het Moermandieet omdat het veel omega 6-vetzuren bevat. Omega 6-vetzuur bevordert ontstekingen en verhoogt daardoor ook de kans op kanker. Omdat het menselijk dieet al (te) veel omega 6-vetzuren bevat, is het belangrijk om omega 3-vetzuren toe te voegen aan het dieet om de balans te herstellen. MMV raadt daarom aan olijfolie of roomboter te gebruiken in plaats van arachideolie.
Wanneer te verkrijgen:
Het gehele jaar.