Zwarte-rijstsalade met schijfjes paprika
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst en de zwarte rijst gaar zoals op het pak is aangegeven.
- Was de courgette en snijd deze fijn, evenals de rode ui.
- Haal het schilletje van de knoflookteentjes en snijd ze daarna in dunne plakjes.
- Haal van het stukje gember de schil weg en snijd de gember in plakjes.
- Maak de rode en gele paprika schoon en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd ze in dunne reepjes.
- Laat de olijfolie zachtjes warm worden op een laag vuur en doe de groentes er in. Even roerbakken op wat hoger vuur tot alles gaar is.
- Voeg dan de gekookte rijst toe.
- Serveer het rijstmengsel op de borden en garneer het royaal met schijfjes rode en gele paprika.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
1 Courgette | ||
1 cm Gember | ||
3 tenen Knoflook | ||
2 el Olijfolie | ||
2 Paprika | ||
snufje Peper (zwart) | ||
200 g Rijst (zilvervlies) | ||
1 Ui (rode) | ||
100 g Zwarte rijst |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend