Zwarte-rijstsalade met schijfjes paprika
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst en de zwarte rijst gaar zoals op het pak is aangegeven.
- Was de courgette en snijd deze fijn, evenals de rode ui.
- Haal het schilletje van de knoflookteentjes en snijd ze daarna in dunne plakjes.
- Haal van het stukje gember de schil weg en snijd de gember in plakjes.
- Maak de rode en gele paprika schoon en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd ze in dunne reepjes.
- Laat de olijfolie zachtjes warm worden op een laag vuur en doe de groentes er in. Even roerbakken op wat hoger vuur tot alles gaar is.
- Voeg dan de gekookte rijst toe.
- Serveer het rijstmengsel op de borden en garneer het royaal met schijfjes rode en gele paprika.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
1 Courgette | ||||
1 cm Gember | ||||
3 tenen Knoflook | ||||
2 el Olijfolie | ||||
2 Paprika | ||||
snufje Peper (zwart) | ||||
200 g Rijst (zilvervlies) | ||||
1 Ui (rode) | ||||
100 g Zwarte rijst |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend