Zoete aardappel-bietenburgertjes
Bereiding
1. Schil de biet en de zoete aardappel en rasp ze fijn.
2. Snipper de rode ui en pers de knoflook uit met behulp van een knoflookpers.
3. Meng de biet, zoete aardappel met de ui, knoflook, havermout, eieren en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
4. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten staan zodat de havermout het vocht kan opnemen.
5. Smelt de boter op laag vuur in de koekenpan en vorm van het mengsel kleine ronde burgertjes.
6. Bak de burgertjes op laag vuur gedurende 4 minuten per kant.
Serveer met een lekkere salade.
Ook lekker met wat zachte geitenkaas door de burgertjes!
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
2 Ei (kip) | ||||
100 g Havermout | ||||
1 tl Italiaanse kruiden | ||||
1 flinke teen Knoflook | ||||
Peper (zwart) | ||||
200 g Rode biet | ||||
klontje Roomboter | ||||
1 Ui (rode) | ||||
200 g Zoete aardappel/bataat |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend