Zoete aardappel-bietenburgers
Bereiding
1. Schil de biet en de zoete aardappel en rasp ze fijn.
2. Snipper de rode ui en pers de knoflook uit met behulp van een knoflookpers.
3. Meng de biet, zoete aardappel met de ui, knoflook, havermout, eieren en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
4. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten staan zodat de havermout het vocht kan opnemen.
5. Smelt de boter op laag vuur in de koekenpan en vorm van het mengsel kleine ronde burgertjes.
6. Bak de burgertjes op laag vuur gedurende 4 minuten per kant.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
2 Ei (kip) | ||
100 g Havermout | ||
1 tl Italiaanse kruiden | ||
1 teen Knoflook | ||
Peper (zwart) | ||
200 g (rauw) Rode biet | ||
klontje Roomboter | ||
1 Ui (rode) | ||
200 g Zoete aardappel/bataat |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend