Zoet aardappelbeleg
Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en rasp hem fijn. Snijd de knoflook en prei heel klein.
2. Smelt de roomboter op een zachte warmtebron.
3. Smoor de prei en knoflook in de pan als de boter gesmolten is. Voeg de geraspte zoete aardappel toe en voeg iets zout en peper naar behoefte toe.
4. Laat het geheel smoren. Maak intussen de avocado schoon en snijd ook deze in kleine stukjes.
5. Voeg de gesneden avocado toe en laat ze mee smoren.
6. Voeg de halve uitgeperste citroen en roer tot slot de blaadjes van de koriander erdoorheen.
Een smakelijk en voedzaam bijgerecht of broodbeleg.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
1 Avocado | ||
sap van een halve Citroen | ||
3 tenen Knoflook | ||
de blaadjes van één takje verse Koriander | ||
Peper (zwart) | ||
1 kleine Prei | ||
1 el Roomboter | ||
450 g Zoete aardappel/bataat |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend