Zilvervliesrijstschoteltje met rozijnen
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst met de majoraan gaar.
- Week de rozijnen in water.
- Was ondertussen de groenten en snijd ze in stukjes.
- Kook de groenten, maar niet te lang. Zorg dat ze beetgaar zijn.
- Meng de groenten met de geweekte rozijnen. Garneer het gerecht met de walnoten.
- Voeg naar smaak verse kruiden toe.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
3 stengels Bleekselderij | ||||
halve Knolselderij | ||||
snufje Majoraan | ||||
200 g Rijst (zilvervlies) | ||||
Rozemarijn | ||||
2 el Rozijnen | ||||
Tijm | ||||
1 kleine Ui | ||||
2 el gehakt Walnoot | ||||
1 Winterwortel |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend