Winterse preisoep
Bereiding
1. Snijd de groenten fijn.
2. Smelt de boter.
3. Voeg de knoflook en gember toe en daarna de prei en de venkelknol. Blijf goed roeren en doe dan de peper en paprikapoeder erbij.
4. Voeg nu 750ml water toe en laat het geheel in een klein halfuurtje gaar worden.
5. Pureer de soep en voeg nog wat peterselie en de gekiemde erwten toe.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
handvol gekiemde erwten | ||||
duimpje Gember | ||||
3 tenen Knoflook | ||||
Paprikapoeder | ||||
peper | ||||
Peterselie | ||||
3 Prei | ||||
plakje Roomboter | ||||
4 takjes Tijm | ||||
1 kleine Venkelknol |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend