Warme sandwich met shiitake
Bereiding
1. Snijd de shiitakes, het uitje, de knoflook en gember in kleine stukjes.
2. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en voeg de shiitakes, knoflook, ui, gember en de kruiden toe. Laat dit alles op een lage warmtebron garen.
3. Besmeer de twee boterhammen aan een kant met roomboter.
4. Beleg het shiitake mengsel op de onderste boterham en druk alles een klein beetje aan.
5. Leg nu twee plakjes jonge geitenkaas op het mengsel en laat op ieder plakje een druppel honing vallen. Leg nu de bovenste boterham erop .
6. Leg het geheel kort in een koekenpan met deksel en laat het zachtjes warm worden. Als de kaas gesmolten is, is de sandwich klaar.
Ingrediënten
Aantal personen: 1 | M | NT |
---|---|---|
2 sneden (spelt of zuurdesem) Brood (volkoren) | ||
duimpje Gember | ||
2 druppels Honing | ||
2 plakjes Kaas (jong, geitenmelk) | ||
1 teen Knoflook | ||
2 tl Kurkuma | ||
1 el Roomboter | ||
100 g Shiitakes | ||
halve tl Tijm | ||
1 kleine Ui (rode) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend