Volkorenbrood met komkommersalsa
Bereiding
- Snijd de komkommer in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
- Maak de paprika schoon en snijd deze ook in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
- Snijd de olijven in stukjes.
- Doe de biogarde yoghurt in een kom. Voeg daar de komkommer, paprika, olijven, dille/oregano en citroensap aan toe. Doe daar naar smaak een snufje peper bij en meng dit alles goed door elkaar.
- Snijd ondertussen vier sneeën volkorenbrood van zo’n 1 centimeter dikte, dus twee sneeën per persoon.
- Besmeer het brood met een dun laagje hüttenkäse en schep daarbovenop wat van de komkommersalsa.
- Leg ten slotte de andere snee brood erbovenop. Prik er eventueel een cocktailprikker in om te zorgen dat de sneeën op elkaar blijven liggen.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | K | R | P |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend