Voedzame groene-koolsoep
Bereiding
- Verwarm het water, totdat het nog net niet kookt.
- Snijd ondertussen de groene kool en de appel in kleine blokjes. Meng dit met de olijfolie, citroensap, dille, tijm en het zout. Laat het geheel 5 minuten staan, zodat de smaak goed in de kool en de appel trekt.
- Doe de geweekte amandelen (het weekwater weggooien) samen met het hete water in een blender en pureer het.
- Voeg daarna het kool-appelmengsel toe en pureer het nogmaals, nu helemaal fijn.
- Dien de soep gelijk op, met een plukje alfalfa erbovenop.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
Alfalfa | ||
20 g rauw, 6 uur geweekt in water Amandel (bitter) | ||
1 Appel | ||
5 ml sap Citroen | ||
halve tl Dille | ||
100 g, zonder de middenstronk Groene kool | ||
20 ml Olijfolie | ||
halve tl Tijm | ||
Halve liter tegen de kook aan Water toegepast in een gerecht |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend