Tomatensoep met bleekselderij
Bereiding
Leg de tomaten in kokend water en trek daarna het vel er af.
Smelt de roomboter in de pan.
Snijd de ui, knoflook, bleekselderij, wortel, gember en het pepertje in grove stukken.
Blancheer de groentes in de roomboter.
Snijd de tomaten in grove stukken en voeg dit bij de andere groentes. Even goed blijven roeren.
Giet de liter water over de groentes en breng alles opnieuw aan de kook. Laat de groentes in 15 minuten gaar worden. Pureer de soep en voeg zo nodig nog wat kruiden toe. Bijvoorbeeld lavas of curry madras.
Serveer de soep met een lepel biogarde en sterrekers.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
2 stengels Bleekselderij | ||
2 cm Gember | ||
2 tenen Knoflook | ||
1 el Roomboter | ||
halve Spaanse peper | ||
600 g Tomaat | ||
Tuinkers | ||
2 Ui (rode) | ||
1 l Water toegepast in een gerecht | ||
1 grote Winterwortel |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend