Stamppotje van zoete aardappel en winterpostelein
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Kook de zoete aardappel in +/- 20 minuten zacht en gaar.
- Snipper ondertussen de ui en hak de rode peper fijn.
- Bak op laag vuur in een klein beetje olie tot de ui zacht is.
- Giet de aardappelen af en prak samen met de amandelroom met behulp van een
pureestamper tot puree. - Roer de ui en rode peper en de winterpostelein door de puree en maak de puree
eventueel nog op smaak met wat zout. - Verdeel het stampotje over 2 borden en verkruimel de geitenkaas erover.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
200 ml Amandelmelk | ||||
80 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||||
halve Spaanse peper | ||||
1 Ui (rode) | ||||
3 flinke handen Winterpostelein | ||||
2 grote Zoete aardappel/bataat |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend