Stamppotje van zoete aardappel en winterpostelein
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Kook de zoete aardappel in +/- 20 minuten zacht en gaar.
- Snipper ondertussen de ui en hak de rode peper fijn.
- Bak op laag vuur in een klein beetje olie tot de ui zacht is.
- Giet de aardappelen af en prak samen met de amandelroom met behulp van een
pureestamper tot puree. - Roer de ui en rode peper en de winterpostelein door de puree en maak de puree
eventueel nog op smaak met wat zout. - Verdeel het stampotje over 2 borden en verkruimel de geitenkaas erover.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
200 ml Amandelmelk | ||
80 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||
halve Spaanse peper | ||
1 Ui (rode) | ||
3 flinke handen Winterpostelein | ||
2 grote Zoete aardappel/bataat |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend