Spinazie met erwten
Bereiding
1. Kook de erwten gaar.
2. Kook ook de rijst gaar.
3. Smelt de roomboter en smoor de gewassen spinazie zachtjes in de boter.
4. Pureer de erwten met wat kookvocht.
5. Maal de noten wat fijn en roer ze door de erwtenpuree.
6. Doe onderin een schaal de spinazie.
7. Hierop de gekookte rijst.
8. Giet als laatste de erwtenpuree er overheen.
9. Garneer eventueel met wat geitenkaas.
Voor een iets pittiger schotel schep je wat kruiden door de smorende spinazie: chilipoeder, kurkuma, ketoembar, etc.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
250 g Erwt | ||
Kaas (jong, geitenmelk) | ||
50 g Noten | ||
80 g Rijst (zilvervlies) | ||
15 g Roomboter | ||
250 g (vers) Spinazie |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend