Speltrisotto
Bereiding
1. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Pel en snipper de sjalot en stoof deze licht in het klontje boter. Strooi er de spelt bij en smoor de graankorrels glazig. Voeg er de knoflook en de pompoenblokjes aan toe.
2. Schenk er een pollepel warme bouillon bij en roer. Laat zacht koken tot bijna alle vloeistof opgenomen is. Schenk er weer een pollepel bouillon bij en herhaal tot alle bouillon op is of tot de spelt en de pompoen gaar zijn. Reken op zo’n twintig minuten.
3. Smoor intussen de champignons in wat boter. Breng op smaak met peper en lavas.
4. Verdeel de speltrisotto over diepe borden. Leg er de champignons bij, serveer met verse lavas.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
500 g champignons | ||
800 ml Groentebouillon (zelfgemaakt) | ||
50 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||
1 teentje Knoflook | ||
2 el lavas | ||
peper | ||
1 Pompoen | ||
klontje Roomboter | ||
1 sjalot | ||
250 g Spelt |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend