Speltpasta met boerenkoolpesto
Bereiding
- Maak de boerenkoolpesto volgens het recept hieronder.
- Snijd van de verse boerenkool de middennerf weg en snijd de kool grof.
- Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
- Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
- Kook de pasta gaar en giet af.
- Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
- Roer de boerenkool erdoor en roerbak ca. 10 minuten.
- Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes toe.
- Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten.
- Garneer met de pijnboompitten.
- Geef er de geraspte pecorino romano bij.
Boerenkoolpesto
- Maak in een vijzel of keukenmachine de boerenkool, knoflook en pijnboompitten fijn.
- Roer er langzaam de olijfolie en het citroensap door.
- Voeg de geraspte pecorino romano toe en naar smaak zeezout.
- Bewaar de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.
Dit recept is overgenomen uit ‘Natuurlijk zonder suiker’ van Anne Marie Reuzenaar
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend