Shrubs (siroop o.b.v. azijn en fruit)
Bereiding
Nodig:
1 weckpot van 750 ml
1. Roer de appelciderazijn en honing door elkaar tot de honing opgelost is.
2. Schil de sinaasappels, snijd ze in kleine stukjes en doe ze samen met de gember, kardemom, kaneel en vanillestokje in een weckpot van 750 ml.
3. Prak de stukjes fruit fijn met een lange lepel of vork.
4. Schenk de azijn/honing mix in de weckpot en roer door.
5. Bedek de pot met een koffiefilter en sluit de pot. Zet weg op een koele, donkere plek en laat het dertig dagen staan. Roer iedere twee dagen het mengsel even door. Zorg ervoor dat al het fruit met vloeistof is bedekt en vul eventueel aan met extra appelciderazijn.
7. Giet na dertig dagen de vloeistof door een zeer fijn vergiet of zeef en vang het vocht op. Dit is je shrub.
Voeg 1 of 2 el shrub toe aan bruisend mineraalwater voor een heerlijk verfrissend drankje!
Ingrediënten
Aantal personen: 15 | M | NT |
---|---|---|
250 ml Appelazijn | ||
5 cm verse geschild en geraspte Gember | ||
100 ml Honing | ||
1 kaneelstokje | ||
5 peulen Kardemom | ||
4 Sinaasappel | ||
1 vanillestokje |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend