Schorsenerensoep
Bereiding
1. Week de schorseneren op voorhand in water, om het meeste zand al te verwijderen. Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in blokjes, zorg dat er geen zwarte oogjes meer zijn. Bewaar in water met een beetje citroensap tegen het verkleuren. Pel en versnipper de ui.
2. Reinig de champignons en snijd ze in kleinere stukjes.
3. Laat een klontje boter smelten en fruit de ui aan. Voeg de blokjes schorseneren toe, en kruid met de bieslook, peper en zeezout. Voeg hier de bouillon aan toe.
4. 20 minuten laten garen onder gesloten deksel.
5. Smelt een klontje boter in een pan, en voeg de champignons toe. Stoof kort aan, en kruid bij met peper en zeezout.
6. Pureer de soep.
7. Verdeel de champignons over mooie borden en schenk de soep over de champignons.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
Bieslook | ||
150 g champignons | ||
1 Citroen | ||
800 ml Groentebouillon (zelfgemaakt) | ||
30 g Roomboter | ||
1 kg Schorseneer | ||
1 Ui |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend