Salade met zwarte bes
Bereiding
- Snijd de witlof en veldsla klein en garneer op een bordje.
- Snijd 1 sinaasappel in dunne plakjes. Voeg daarna de geitenkaas, walnoten en blauwe bessen toe.
- Snijd de basilicumkiemen fijn.
- Pers de halve citroen en de andere sinaasappel uit. Doe het sap in een kommetje.
- Voeg de olie, chilipoeder en gemberpoeder toe en tot slot de fijngesneden kiemen. Laat de smaken een uurtje intrekken en giet de dressing over de salade.
Ingrediënten
Aantal personen: 1 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
handvol basilicumkiemen | ||||
1 Bosui | ||||
mespunt Chilipoeder | ||||
halve uitgeperste Citroen | ||||
mespunt Gemberpoeder | ||||
2 plakjes Kaas (jong, geitenmelk) | ||||
2 el Pompoenpittenolie | ||||
2 Sinaasappel | ||||
handvol Veldsla | ||||
6 of meer Walnoot | ||||
1 struikje Witlof | ||||
handvol Zwarte bes |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend