Salade met linzen en knolselderij
Bereiding
1. Rasp de knolselderij en besprenkel deze met een halve citroen.
2. Kook de linzen gaar.
3. Snijd de appel in dunne plakjes.
4. Bedek de bodem van een schaal met veldsla.
5. Garneer de ene helft met linzen en de andere met knolselderij.
6. Meng de eidooier, biogarde, olijfolie, kurkuma, mierikswortel, sap van een halve citroen, vlozaad en de kruiden (in totaal 1 tl) tot een glad papje voor de dressing en voeg deze op het laatste moment toe.
Ingrediënten
Aantal personen: 3 | M | NT |
---|---|---|
1 rode Appel | ||
Basilicum | ||
3 el Biogarde | ||
Chilipoeder | ||
1 Citroen | ||
1 Eidooier | ||
Knoflook | ||
200 g Knolselderij | ||
1 tl Kurkuma | ||
150 g gekookte groene Linzen | ||
flinke mespunt Mierikswortel | ||
3 el Olijfolie | ||
Oregano | ||
Peper (zwart) | ||
Peterselie | ||
Rozemarijn | ||
Tijm | ||
handvol Veldsla | ||
4 tl Vlozaad |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend