Salade met boekweit
Bereiding
- Spoel de boekweitkorrels in een fijne zeef goed door en laat uitlekken. Doe de korrels in een pan en voeg 2 keer zoveel water toe.
- Kook de boekweit gaar en giet af.
- Kook de kikkererwten zoals aangegeven.
- Schil nu met een dunschiller kleine stukjes van de citroen en leg deze even opzij.
- Snijd nu het halve roodpepertje en het bosuitje ragfijn. Pers de citroen uit. Doe het sap van de citroen in een schaaltje, knip de bieslook fijn, snijd de bleekselderij en appel in stukjes
- Voeg het roodpepertje, bosui, fijngeknipte bieslook, olijfolie bij het sap en doe 1 tl kurkuma en 1 tl paprikapoeder bij de dressing (en eventueel een mespunt honing).
- Schik de veldsla op een schaal, met de boekweitkorrels en de kikkererwten, giet de dressing erover.
- Garneer met preischeuten, citroenrasp en bloemen uit de tuin.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
1 Appel | ||
half bosje Bieslook | ||
2 stengels Bleekselderij | ||
150 g gekookt Boekweit | ||
1 Citroen | ||
mespunt Honing | ||
150 g gekookt Kikkererwt | ||
1 tl Kurkuma | ||
1 Lente-ui | ||
6 el Olijfolie | ||
halve Spaanse peper | ||
200 g Veldsla | ||
handvol Walnoot |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend