Rucolasoep
Bereiding
1. Maak of verwarm de bouillon.
2. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en pel en plet het teentje knoflook. Snijd de peterselie grof.
3. Doe de rucola (houd een volle hand apart ter garnering), bosuitjes, knoflook, peterselie, basilicum en tijm in de bouillon en laat het drie minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat citroensap en roer nog even door.
4. Doe de soep in kommen en garneer met de rest van de rucola.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
15 g blaadjes Basilicum | ||||
3 Bosui | ||||
optioneel citroensap | ||||
1 lt Groentebouillon (zelfgemaakt) | ||||
1 teentje knoflook | ||||
versgemalen zwarte peper | ||||
20 g platte Peterselie | ||||
75 g Rucola | ||||
1 el verse blaadjes Tijm |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend