Romige koolsalade
Bereiding
- Was de wortel goed en snijd in stukjes of rasp fijn.
- Crush de walnoten met je hand in grove stukjes.
- Snijd de witte en rode kool in heel dunne reepjes of rasp ze in sliertjes met de mandoline.
- Meng dit met de geraspte wortel.
- Maak een dressing door de sojayoghurt te mengen met mayonaise, mosterd, appelazijn, olijfolie, citroensap en citroenrasp.
- Voeg de dressing toe aan het koolmengsel en laat even staan, zodat alle smaken op elkaar kunnen inwerken en de kool wat zachter kan worden.
- Maak af met de walnoten en breng op smaak met peper en een snufje zout.
Recept overgenomen uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
halve tl Appelazijn | ||||
1 el Biogarde | ||||
1 tl sap plus halve tl rasp van de schil Citroen | ||||
1 el Mayonaise (zelf gemaakt) | ||||
2 tl Mosterd | ||||
1 tl Olijfolie | ||||
Peper (zwart) | ||||
40 g Rode kool | ||||
25 g Walnoot | ||||
kwart Winterwortel | ||||
40 g Witte kool | ||||
Zout (keltisch zeezout en himalayazout) |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend