Rode Bietenmoes
Bereiding
Schil of schrob de rode bieten en snijd ze in dobbelsteentjes.
Kook of stoom ze met het laurierblaadje in circa 45 minuten gaar.
Snijd de appels in kleine stukken.
Voeg als de biet bijna gaar is de appels en het kaneel toe en verwijder het laurierblad.
Pureer de groente tot moes.
Als de moes te dun is, voeg dan een koffielepel vlozaad toe.
Deze moes is lekker met een rauwe witlof of bij gekookte boekweitkorrels. Ook leuk als garnering op een schijf gekookte knolselderij met een pluk geraspte jonge kaas. Of op een cracker! |
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend