Rauwe-bietensalade met appeltjes
Bereiding
- Rasp de geschilde rauwe bieten.
- Snijd de appels fijn in blokjes, met schil en klokhuis.
- Meng de appels en de bieten, en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg vervolgens het sap en de geraspte schilletjes van de sinaasappel toe.
- Strooi in dit mengel van bieten, appels, sinaasappel en olijfolie het kaneelpoeder en de gemalen kruidnagelen.
- Laat alles zo’n tien minuten intrekken alvorens de salade te serveren.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
2 Appel | ||||
1 tl Kaneel | ||||
halve tl Kruidnagel | ||||
Olijfolie | ||||
500 g rauw Rode biet | ||||
wat geraspte schilletjes plus het sap Sinaasappel |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend