Quinoa met groenten en cashewnoten
Bereiding
– Was de quinoa in een zeef en breng in het water aan de kook. Laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
– Kook of stoom de gesneden groenten in 10 minuten beetgaar.
– Giet de quinoa en de groenten af en meng door elkaar.
– Voeg tomaatjes, peterselie, koriander citroensap en cashewnoten toe en meng nogmaals door elkaar.
– Serveer in een diep bord of kom op enkele blaadjes sla.
Recept overgenomen uit Het Wereld dieet
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
1 el Cashewnoot | ||||
1 el sap Citroen | ||||
1 el fijngesneden Gedroogde tomaten (niet in olie) | ||||
200 g Gemengde groente (paprika, broccoli, ui, wortel etc) | ||||
1 el blad, gesneden Koriander | ||||
1 eetl blad, gesneden Peterselie | ||||
150 g Quinoa | ||||
enkele blaadjes Sla | ||||
300 ml Water toegepast in een gerecht |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend