Pompoenpuree met wilde rijst
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schil de pompoenen en verwijder de pitten.
- Snijd ¼ van de pompoenen in kleine blokjes. Snijd de rest in wat grotere blokken.
- Kook de grote blokken pompoen in een pan met kokend water gaar
- Snipper ondertussen de rode ui, hak de knoflook fijn en de walnoten grof.
- Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak de rode ui en knoflook op zacht vuur zacht en glazig.
- Voeg de kurkuma, chilivlokken en pompoenblokjes toe en bak mee tot de pompoen gaar is.
- Haal de pan van het vuur en roer de gekookte rijst, cranberries en walnoten erdoorheen.
- Giet de pompoenblokken af en pureer de pompoen met behulp van een stafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de puree over 4 borden en verdeel hier de rijst over. Kruimel als laatst de geitenkaas eroverheen en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
70 g Cranberry | ||
halve tl Gedroogde chilivlokken | ||
80 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||
1 teen Knoflook | ||
1 tl Kurkuma | ||
bosje Peterselie | ||
2 Pompoen | ||
150 g Rijst (wilde) | ||
klontje Roomboter | ||
1 Ui (rode) | ||
70 gram Walnoot |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend