Pompoenpuree met wilde rijst
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schil de pompoenen en verwijder de pitten.
- Snijd ¼ van de pompoenen in kleine blokjes. Snijd de rest in wat grotere blokken.
- Kook de grote blokken pompoen in een pan met kokend water gaar
- Snipper ondertussen de rode ui, hak de knoflook fijn en de walnoten grof.
- Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak de rode ui en knoflook op zacht vuur zacht en glazig.
- Voeg de kurkuma, chilivlokken en pompoenblokjes toe en bak mee tot de pompoen gaar is.
- Haal de pan van het vuur en roer de gekookte rijst, cranberries en walnoten erdoorheen.
- Giet de pompoenblokken af en pureer de pompoen met behulp van een stafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de puree over 4 borden en verdeel hier de rijst over. Kruimel als laatst de geitenkaas eroverheen en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
70 g Cranberry | ||||
halve tl Gedroogde chilivlokken | ||||
80 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||||
1 teen Knoflook | ||||
1 tl Kurkuma | ||||
bosje Peterselie | ||||
2 Pompoen | ||||
150 g Rijst (wilde) | ||||
klontje Roomboter | ||||
1 Ui (rode) | ||||
70 gram Walnoot |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend