Poké Bowl
Bereiding
- Breek de roosjes van de bloemkool en doe deze de keukenmachine.
- Maal de bloemkool fijn tot het de structuur heeft van rijst en verdeel over twee kommen.
- Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snijd deze in blokjes.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in reepjes.
- Verwijder het loof van de radijsjes en snijd ze in kwarten.
- Schil de wortel en snijd met behulp van een dunschiller lange dunne wortelslierten.
- Verdeel de komkommer, avocado, radijs en wortel over de bloemkoolrijst.
- Hak voor de dressing de rode peper en gember fijn en meng met de olijfolie, limoensap, sojasaus en mierikswortelpasta.
- Verdeel de dressing over de poké bowls en strooi het sesamzaad erover.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
1 Avocado | ||
halve Bloemkool | ||
1 cm Gember | ||
halve Komkommer | ||
2 el uitgeperst Limoen | ||
2 tl Mierikswortelpasta | ||
2 el Olijfolie | ||
1 bosje Radijs | ||
2 tl Sesamzaad | ||
2 el Sojasaus (niet gezoet) | ||
halve Spaanse peper | ||
1 Wortel (peen) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend