Pittige kool met ananas
Bereiding
- Laat de abrikozen zo’n 10-15 minuten in warm water weken tot ze zacht zijn. Snijd intussen de kool, het pepertje en de uien ragfijn.
- Smoor de roomboter in een pan en voeg de uien en pepertje toe.
- Blijf goed roeren en voeg nu de kool toe. Smoor het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet de abrikozen af en snijd ze in kleine reepjes. Snijd ook de plakken ananas in kleine stukjes en voeg ze, samen met de abrikozen, toe aan de kool.
- Voeg op het laatste moment de kruiden toe en meng het geheel goed.
- Laat alles lekker nog even stoven.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
25 g gedroogde ongezwavelde Abrikoos | ||||
2 plakken Ananas | ||||
1 tl Chinese 5 spice kruiden | ||||
2 tl Curry Madras (zonder zout) | ||||
4 tl Roomboter | ||||
1 Spaanse peper | ||||
2 Ui (rode) | ||||
halve Witte kool |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend