Perenchutney
Bereiding
- Schil de peren en goudreinet en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snipper de rode uien.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
- Voeg de appel, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en het citroen- en sinaasappelsap toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen tot de appel zacht is.
- Voeg dan de peer toe en laat nog 20 minuten zachtjes afgedekt koken.
- Schep de chutney in gesteriliseerde jampotten of weckpotten tot de rand vol en zet de potten met deksel 5 minuten op de kop. Draai ze daarna weer om en laat verder afkoelen.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | K | R | P |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend