Perenbootjes
Bereiding
- Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis.
- Verwarm de oven voor op 100 graden
- Leg de peren in de ovenschaal en verdeel de geitenkaas over de peren
- Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten
- Hak de tijm fijn
- Meng de olijfolie, citroensap, honing, thijm &zwarte peper tot een dressing.
- Snij de witlof in fijne reepjes
- Verdeel de witlof over de borden en leg op elk bord twee halve peertjes en besprenkel met de dressing en de gehakte abrikozen.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
1 handje fijngehakt, ongezwaveld Abrikoos | ||||
2 el sap Citroen | ||||
1 el Honing | ||||
100 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||||
1 el Olijfolie | ||||
4 Peer | ||||
Peper (zwart) | ||||
snufje Tijm | ||||
8 Walnoot | ||||
2 stronkjes Witlof |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend