Olijvensoep
Bereiding
1. Laat de olijven uitlekken.
2.Snipper de sjalot en smoor deze kort in een klontje boter.
3. Smoor op het laatst de gesnipperde knoflook mee.
4. Voeg olijven, water, lavas, citroentijm, laurierblad, stukje citroenschil en peper toe en laat op laag vuur een half uurtje sudderen.
5. Verwijder tijm, laurierblad, citroenschil en pureer de soep.
6. Voeg de havermelk toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
7. Schenk de soep in vier ondiepe borden en garneer met een lepeltje olijventapenade.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
stukje schil van een Citroen | ||||
200 ml Havermelk | ||||
4 teentjes Knoflook | ||||
1 Laurierblad | ||||
15 g Maggiplant (Lavas) | ||||
250 g groene Olijf | ||||
Peper (zwart) | ||||
25 g Roomboter | ||||
100 g sjalot | ||||
1 takje (citroen) Tijm | ||||
1 lt Water toegepast in een gerecht |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend