Olijfbrood
Bereiding
1 Doe het meel, samen met de bicarbonaat in een kom en voeg de zuurdesem, het bruiswater en citroensap toe. Meng dit tot een mooi beslag. Voeg daartoe indien nodig wat extra water toe.
2 Laat het beslag de volgende dag op een warme plek fermenteren tot er belletjes te zien zijn. Verwarm de oven voor op 120 graden.
3 Nu kun je de olijven aan het beslag toevoegen, samen met de kruiden en specerijen, nog wat peper en een scheutje olijfolie en meng het geheel nog even kort door elkaar.
4 Neem je cakeblik en giet hierin een royale scheut gesmolten boter. Zorg dat de bodem goed bedekt is. De randen hoef je niet in te vetten. Als de bodem van het blik voorzien is van een laagje boter giet je het beslag er bovenop.
5 Zet het cakeblik in het midden van de voorverwarmde oven. Laat het olijvenbrood nu 90 minuten garen in de oven. Na een uur controleer je de gaarheid met een satéprikker. Deze moet er droog uitkomen.
6 Laat het olijfbrood nog even afkoelen en snijd er dan mooie plakken van.
Serveren met roomboter en/of olijfolie!
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend