Milde curry met paksoi
Bereiding
1. Pel en snipper ui en knoflook.
2. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
3. Snijd het witte deel van de paksoi in stukjes en het groene deel in reepjes. Houd het apart van elkaar.
4. Rasp de gember op een fijne rasp. Hak de amandelen grof in stukken. Snipper de verse koriander.
5. Verwarm een zware pan op een halfhoge warmtebron. Als de pan warm aanvoelt voeg je een klontje roomboter toe. Stoof de ui en knoflook hierin. Voeg even later de korianderzaadjes toe. Stoof even mee.
6. Als de ui glazig is voeg je het witte deel van de paksoi en de tomaat toe.
7. Stoof 10 minuten. Voeg dan het groene deel van de paksoi toe en stoof nog een paar minuten.
8. Breng op smaak met de korianderpoeder en kurkuma. Knijp uit de gemberrasp het gembersap met je handen. Doe dit direct boven de pan.
9. Serveer met zilvervliesrijst. Garneer met de gehakte amandelen en de gesnipperde korianderblaadjes.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend