Mayonaise
Bereiding
1. Roer de eidooier los met wat mosterdpoeder.
2. Meng het citroensap erdoor.
3. Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olie toe.
4. Stop met de olie als de saus dik genoeg is.
5. Voeg nu de knoflook en wat peper toe.
Tip: Ook lekker en minder vet met 2 eetlepels biogarde.
Tip: voeg er wat geraspte kaas aan toe voor een lekkere saus bij gekookte groente!
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
1 el sap van Citroen | ||||
1 Eidooier | ||||
knoflookpoeder | ||||
halve tl poeder van Mosterdzaad | ||||
2-3 dl Olijfolie | ||||
Peper (zwart) |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend