Mayonaise
Bereiding
1. Roer de eidooier los met wat mosterdpoeder.
2. Meng het citroensap erdoor.
3. Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olie toe.
4. Stop met de olie als de saus dik genoeg is.
5. Voeg nu de knoflook en wat peper toe.
Tip: Ook lekker en minder vet met 2 eetlepels biogarde.
Tip: voeg er wat geraspte kaas aan toe voor een lekkere saus bij gekookte groente!
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
1 el sap van Citroen | ||
1 Eidooier | ||
knoflookpoeder | ||
halve tl poeder van Mosterdzaad | ||
2-3 dl Olijfolie | ||
Peper (zwart) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend