Maaltijdsalade met haver
Bereiding
- Was de haver goed door en laat het een paar dagen kiemen.
- Kook de haver nadat het gekiemd is in 10 minuten gaar.
- Snijd de venkelknol in kleine stukjes.
- Doe de roomboter in een koekenpan en smoor de venkel zachtjes gaar.
- Voeg nu de gare haver toe en bak deze zachtjes mee.
- Schik op een mooie schaal de sla- rettich- komkommer- bleekselderij en winterpeen.
- Giet de dressing over de salade.
- Garneer de salade met de haver en venkel en versier de salade verder met de zwarte bessen en bloemen uit de tuin.
Ingrediƫnten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
Bieslook | ||||
3 Bleekselderij | ||||
1 (uitgeperst) Citroen | ||||
300 g Haver | ||||
1 Komkommer | ||||
1 el Kurkuma | ||||
Oost-Indische kers | ||||
2 el Pompoenpittenolie | ||||
halve (geraspt) Rettich | ||||
1 el Roomboter | ||||
1 (in partjes) Sinaasappel | ||||
1 krop Sla | ||||
1 Venkel | ||||
halve (geraspt) Winterpeen | ||||
handvol Zwarte bes |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend