Maaltijdsalade met haver
Bereiding
- Was de haver goed door en laat het een paar dagen kiemen.
- Kook de haver nadat het gekiemd is in 10 minuten gaar.
- Snijd de venkelknol in kleine stukjes.
- Doe de roomboter in een koekenpan en smoor de venkel zachtjes gaar.
- Voeg nu de gare haver toe en bak deze zachtjes mee.
- Schik op een mooie schaal de sla- rettich- komkommer- bleekselderij en winterpeen.
- Giet de dressing over de salade.
- Garneer de salade met de haver en venkel en versier de salade verder met de zwarte bessen en bloemen uit de tuin.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
Bieslook | ||
3 Bleekselderij | ||
1 (uitgeperst) Citroen | ||
300 g Haver | ||
1 Komkommer | ||
1 el Kurkuma | ||
Oost-Indische kers | ||
2 el Pompoenpittenolie | ||
halve (geraspt) Rettich | ||
1 el Roomboter | ||
1 (in partjes) Sinaasappel | ||
1 krop Sla | ||
1 Venkel | ||
halve (geraspt) Winterpeen | ||
handvol Zwarte bes |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend