Lunchsoep met courgette
Bereiding
- Zet het water op, en warm het op.
- Snijd de courgettes, prei en knoflook in grove stukken.
- Maal de zilvervliesrijst fijn. 1)
- Doe vervolgens de courgettes, prei, knoflook en de rijst bij het water.
- Zet het geheel op een laag vuurtje en breng het aan de kook. Laat het geheel kort doorkoken.
- Pureer de soep vervolgens met de staafmixer.
- Voeg snufje zout en naar smaak peper toe.
- De soep is gelijk klaar om te serveren.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
2 Courgette | ||||
4 tenen Knoflook | ||||
Peper (zwart) | ||||
1 Prei | ||||
200 g Rijst (zilvervlies) | ||||
1 lt Water toegepast in een gerecht |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend