Knolselderijsoep
Bereiding
1. Schil de knolselderij en snijd deze in grove stukken.
2. Snijd ook de pastinaken, bosui en prei.
3. Smelt de roomboter in een soeppan en voeg de grof gesneden groentes toe.
4. Blijf goed roeren en voeg de kruiden toe. Als de kruiden goed met de groentes zijn vermengd, doe dan het water erbij.
5. Schil de avocado.
6. Laat de groentes in 20 minuten gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer en voeg dan de avocado toe. Pureer deze tot slot mee.
De soep is zeer voedzaam! Heerlijk met een salade van veldsla en tomaten, brood met roomboter en kiemen!
Ingrediënten
Aantal personen: 3 | M | NT |
---|---|---|
1 Avocado | ||
3 grote Bosui | ||
1 duimpje verse Gember | ||
300 g Knolselderij | ||
2 tl Kurkuma | ||
mespunt Mierikswortel | ||
2 kleine Pastinaak | ||
1 grote Prei | ||
1 tl Ras el Hanout | ||
1 el Roomboter | ||
750 ml Water toegepast in een gerecht |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend