Knolselderij uit de oven
Bereiding
1. Schil de knolselderij en snijd hier vier duimdikke plakken van.
2. Kook de plakken in 4 minuten beetgaar.
3. Snipper de bosui fijn. Schil de peer en snijd ook deze in dunne plakken.
4. Leg de uitgelekte plakken knolselderij in een ovenschaal.
5. Bestrooi de plakken met chilipoeder en kurkuma. Snijd nu ook de halve paprika in dunne plakjes. Verdeel de plakjes paprika over de schijven.
6. Strooi de gesnipperde bosui ook over de plakken heen.
7. Op het laatst de plakjes peer en de geraspte kaas.
8. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 160 graden en laat de kaas smelten In een halfuurtje.
9. Garneer op het bord met wat tomaatjes en peterselie. Eet het met zilvervliesrijst, gierst of gekookte haverkorrels met kurkuma.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
1 grote Bosui | ||
handvol Cherrytomaat | ||
1 tl Chilipoeder | ||
20 g geraspte Kaas (jong, koemelk) | ||
4 duimdikke plakken Knolselderij | ||
1 tl Kurkuma | ||
halve rode Paprika | ||
1 Peer | ||
takje Peterselie |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend