Kimchi
Bereiding
- Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern.
- Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren.
- Doe in een ruime kom.
- Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe.
- Laat het 1 minuut koken tot het zout is opgelost.
- Schenk het hete zoute water over de kool en laat het geheel 30 minuten staan.
- Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Doe de knoflook samen met de gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de paprikapoeder en chilipoeder toe en meng het tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is.
- Schep de kimchi in een afsluitbare bak of weckpot en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
halve Chinese kool | ||
2 el Gemalen chilipeper | ||
5 cm Gember | ||
5 tenen Knoflook | ||
25 ml Limoensap | ||
3 el Tamari | ||
1200 ml Water toegepast in een gerecht | ||
50 g Zout (keltisch zeezout en himalayazout) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend