Kikkererwtenstoof
Bereiding
- Week de kikkererwten een nacht van te voren en kook ze gaar in 1 à 1,5 uur.
- Snijd de ui, knoflook en gember in kleine stukjes. Snijd de kruiden fijn.
- Smoor de groenten in een klontje boter gaar, en laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
- Voeg de kikkererwten, kurkuma en chilivlokken toe en laat even garen.
- Blus af met de bouillon en de havermelk. Breng aan de kook en voeg de spinazie toe.
- Roer de spinazie door de groenten tot het slinkt.
- Serveer de stoof met een lepel biogarde per persoon.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
50 g Biogarde | ||||
10 g Dille | ||||
1 tl rode Gedroogde chilivlokken | ||||
1 duim Gember | ||||
500 ml Groentebouillon (zelfgemaakt) | ||||
200 ml Havermelk | ||||
400 g Kikkererwt | ||||
4 teentjes Knoflook | ||||
anderhalve tl gemalen Kurkuma | ||||
10 g Munt | ||||
snuf Peper (zwart) | ||||
10 g Roomboter | ||||
200 g Spinazie | ||||
1 grote Ui |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend