Kikkererwtenstoof
Bereiding
- Week de kikkererwten een nacht van te voren en kook ze gaar in 1 à 1,5 uur.
- Snijd de ui, knoflook en gember in kleine stukjes. Snijd de kruiden fijn.
- Smoor de groenten in een klontje boter gaar, en laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
- Voeg de kikkererwten, kurkuma en chilivlokken toe en laat even garen.
- Blus af met de bouillon en de havermelk. Breng aan de kook en voeg de spinazie toe.
- Roer de spinazie door de groenten tot het slinkt.
- Serveer de stoof met een lepel biogarde per persoon.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
50 g Biogarde | ||
10 g Dille | ||
1 tl rode Gedroogde chilivlokken | ||
1 duim Gember | ||
500 ml Groentebouillon (zelfgemaakt) | ||
200 ml Havermelk | ||
400 g Kikkererwt | ||
4 teentjes Knoflook | ||
anderhalve tl gemalen Kurkuma | ||
10 g Munt | ||
snuf Peper (zwart) | ||
10 g Roomboter | ||
200 g Spinazie | ||
1 grote Ui |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend