Kikkererwten met spinazie
Bereiding
1. Zet de ongekookte kikkererwten in water.
2. Doe nu de kruidnagels, knoflook en kaneelstokje erbij.
3. Laat de kikkererwten met de kruiden gaar worden. Giet ze af en neem de kruiden eruit.
4. Blend de helft van de kikkererwten met de knoflook, olie en het citroensap tot een smeuïg iets.
5. Roer nu de tomaat erdoor met de klein gesneden ui.
6. Meng dit alles met de overgebleven kikkererwten.
7. Smoor de spinazie in een koekenpan en roer de koriander erdoorheen.
8. Garneer de schotel met nog wat citroensap.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
2 el citroensap | ||||
klein stukje van kaneelstokje | ||||
125 g ongekookte Kikkererwt | ||||
1 teentje knoflook | ||||
1 tl Koriander | ||||
3 Kruidnagel | ||||
2 el Olijfolie | ||||
250 g Spinazie | ||||
1 Tomaat | ||||
kleine Ui |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend