
Kamut salade
Bereiding
1. Kook de kamut beetgaar in ruim kokend water in ca. 15 minuten.
2. Was de palmkool en verwijder de harde nerf. Snij de kool zo fijn mogelijk.
3. Knijp de citroen uit over de koolbladeren, en masseer deze om ze zachter van structuur te maken.
4. Doe de ingrediënten voor de dressing in een hoge beker en pureer deze met de staafmixer tot een gladde mix.
5. Snijd de verse kruiden fijn en meng deze samen met de dressing door de kool.
6. Giet de kamut af en meng deze erdoorheen. Eet de salade lauwwarm of laat hem nog even afkoelen.
Ingedriënten voor de dressing:
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl rode peper vlokken
- ½ tl zwarte peper
- 4 el lijnzaadolie
- 2 el citroensap
- ½ fijngesnipperde rode ui
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend