IJsbergsla soep
Bereiding
Bereidingswijze:
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een klont boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
2. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Voeg toe en laat 3 minuten zachtjes smoren. Roer de bloem en de kerrie erdoor en voeg al roerend de melk toe. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes garen onder af en toe roeren.
3. Voeg de bouillon toe, pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper.
4. Hak de peterselie fijn. Garneer de soep met een drupje biogarde en de gehakte peterselie.
Ingrediƫnten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
2 tl Biogarde | ||||
500 ml Groentebouillon (zelfgemaakt) | ||||
1 el havermeel | ||||
50 ml Havermelk | ||||
1/2 tl kerriepoeder | ||||
1 teentje knoflook | ||||
2 takjes Peterselie | ||||
1/2 krop ijsberg Sla | ||||
1/2 rode Ui |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend