Hummus met pompoenpitten
Bereiding
– Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze met citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie en naar smaak zeezout en zwarte peper.
– Pureer met een staafmixer of keukenmachine.
– Rooster de pompoenpitten op laag vuur in een droge koekenpan, hak ¾ deel fijn en meng door de hummus.
– Garneer met het schijfje citroen en het restantje pompoenpitten.
Recept overgenomen uit Natuurlijk! Het heden ik kookboek
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
sap van een halve, plus een schijfje Citroen | ||||
200 g gaar Kikkererwt | ||||
2 tenen, geperst Knoflook | ||||
1 tl, gemalen Komijn | ||||
halve tl, gemalen Koriander | ||||
2 el Olijfolie | ||||
Peper (zwart) | ||||
2 el Pompoenpit |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend