Hummus met pompoenpitten
Bereiding
– Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze met citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie en naar smaak zeezout en zwarte peper.
– Pureer met een staafmixer of keukenmachine.
– Rooster de pompoenpitten op laag vuur in een droge koekenpan, hak ¾ deel fijn en meng door de hummus.
– Garneer met het schijfje citroen en het restantje pompoenpitten.
Recept overgenomen uit Natuurlijk! Het heden ik kookboek
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
sap van een halve, plus een schijfje Citroen | ||
200 g gaar Kikkererwt | ||
2 tenen, geperst Knoflook | ||
1 tl, gemalen Komijn | ||
halve tl, gemalen Koriander | ||
2 el Olijfolie | ||
Peper (zwart) | ||
2 el Pompoenpit |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend