Hartige taart met broccoli en venkel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Vet de springvorm in met vergine olijfolie. Doe het deeg in de ingevette springvorm. Maak een niet te dikke bodem en rand, en druk deze aan met schone handen.
- Snijd alle groenten heel fijn, doe alles bij elkaar en voeg de kruiden toe. Knip wat verse bieslook en selderij als laatste bij het groentemengsel.
- Doe het mengsel als vulling in de springvorm.
- Strooi er de geraspte jonge kaas overheen.
- Bak de hartige taart in het midden van de oven gedurende een half uur gaar.
Ingrediënten
Aantal personen: 6 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
Bieslook | ||||
stuk Broccoli | ||||
halve Courgette | ||||
Deeg van het recept voor volkorenbrood | ||||
150 g geraspt Kaas (jong, koemelk) | ||||
2 tenen Knoflook | ||||
halve Koolrabi | ||||
poeder Kurkuma | ||||
Peper (zwart) | ||||
Selderij | ||||
2 Ui | ||||
halve Venkel |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend