Groene salade met kiwidressing
Bereiding
- Schil de kiwi’s en snijd in blokjes.
- Snijd de citroen door de helft en pers het sap uit.
- Doe de kiwiblokjes, citroensap en de rest van de ingrediënten in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde dressing.
- Bewaar deze dressing in een flesje met afsluitbare dop.
- Snijd de boerenkool in kleine stukjes.
- Doe de boerenkool in een kom en giet hierover 2 eetlepels van de kiwi dressing. Masseer de boerenkool nu tot deze zachter van structuur wordt en meng daarna de spinazie erdoorheen.
- Schil de kiwi en snijd deze in dunne plakken.
- Snijd de appel in dunne partjes.
- Verdeel het spinazie- boerenkoolmengsel over de borden.
- Verdeel de kiwi, appel, en blauwe bessen over de salade.
- Verkruimel de geitenkaas erover.
- Garneer de salade met de hazelnoten en kiemen en overgebleven dressing.
Serveren met haverkorrels en/of vers gemaakt Moermanbrood!
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
1 (groene) Appel | ||
100 g Blauwe bes | ||
3 handen Boerenkool | ||
3 el sap Citroen | ||
50 g Hazelnoot | ||
4 plakjes Kaas (jong, geitenmelk) | ||
handje Kiemen | ||
4 Kiwi | ||
8 el Olijfolie | ||
1 tl Peper (zwart) | ||
4 handen Spinazie |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend