Groene gierst salade
Bereiding
1. Kook de gierst in ruim water in 20 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de erwten toe.
2. Roer de gierst los met een vork. Breng het op smaak met het sap van een halve citroen en wat peper.
3. Snijd de lente-ui in ringen en hak de groene kruiden fijn. Voeg dit bij de gierst. Hak de pistachenoten grof en voeg dit bij de rest. Schep goed om.
4. Garneer de groene gierst met wat jonge geitenkaas en serveer meteen.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
200 g gekookte erwten | ||
200 g Gierst | ||
80 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||
10 g verse Munt | ||
10 g verse Peterselie | ||
40 g Pistachenoot | ||
sap van een halve citroen | ||
2 lente- Ui | ||
naar smaak zwarte peper |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend