Gevulde spaghetti pompoen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 125 graden en vet een bakplaat licht in. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en haal de zaden en de zaadstrengen eruit.
2. Leg de pompoenhelften met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat en prik kleine gaatjes in de schil. Bak in de oven gaar in ca. 60 minuten.
3. Snipper intussen de ui en knoflook. Snijd de tomaten en salie of basilicum fijn.
4. Verhit de roomboter in een pan en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt, voeg dan de knoflook toe en bak nog drie minuten verder. Roer de tomaat erdoor en laat warm worden.
5. Haal de pompoen uit de oven en trek met een vork het vruchtvlees uit de pompoen in een grote kom. Schep door de pompoenspaghetti, het tomatenmengsel, de salie/basilicum en verbrokkel de geitenkaas erboven.
6. Serveer de pompoenspaghetti in de schil van de pompoen, de schil kun je niet eten.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend