Gevulde koolrolletjes
Bereiding
1. Haal zes grote bladen van de groene kool en blancheer ze ongeveer 5 minuten in kokend water. Spoel ze af en dep ze droog.
2. Verhit een klontje roomboter in een pan. Smoor een ui en fruit deze glazig in de pan.
3. Hak de noten grof in de keukenmachine. Was en rasp de winterwortel en snijd de champignons klein.
4. Voeg alles toe in de pan en smoor het enkele minuten totdat de champignons geslonken zijn. Doe daarna de gehakte noten erbij.
5. Leg de koolbladen op een snijplank of een groot bord en schep in het midden ongeveer 2 eetlepels van het groente-notenmengsel. En voeg twee theelepels geitenkaas toe aan het rolletje.
6. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de bladen op tot een strak pakketje.
7. Leg ze naast elkaar in een diepe pan.
8. Voeg het water, kurkuma, cayennepeper en snufje zout en peper toe aan de pan en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
9. Haal de koolpakketjes uit de pan en serveer ze in een mooie schaal.
10. Serveer met wat fijngehakte nootjes en peterselie.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
kwart tl Cayennepeper | ||
100 g champignons | ||
6 grote koolbladen Groene kool | ||
100 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||
kwart tl Kurkuma | ||
Maggiplant (Lavas) | ||
half bosje Peterselie | ||
handje Selderij | ||
1 Ui | ||
150 g Walnoot | ||
250 ml Water toegepast in een gerecht | ||
halve Winterpeen |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend